Jun 26, 2016 - Communicatie    No Comments

Uitleganimatie laten maken?

Als bedrijf, organisatie of stichting wil je dat een je doelgroep bekend is met het product of de dienst die je probeert te verkopen. Maar hoe doe je dat? Dat kan onder andere middels uitleganimaties.

Het voordeel van een uitleganimatie

animatie uitlegVandaag de dag worden consumenten overspoelt met allerlei producten en diensten. Hoe zorg je ervoor dat de consument bekent is met het product of dienst? Beter nog, hoe kan je ervoor zorgen dat je je doelgroep op een prettige manier uitlegt waarom je een uniek en fantastisch iets hebt? Door middel van een korte animatie. Middels een korte speelse video, waarin de meerwaarde van je product of dienst op een speelse manier wordt uitgelegd, is het simpel om een zeer effectieve manier je doelgroep te bereiken.

Uitleganimatie en marketing

Het gebruik maken van uitleganimaties is dus een uitstekende manier om je doelgroep te informeren. Maar hoe krijg je de boodschap aan de man? Er zijn vele bedrijven die een fantastische uitleganimatie kunnen maken. Maar wat moet je daarna met de animatie? Het is raadzaam om de video een prominente plek te geven op je website. De voorpagina heeft de voorkeur. Als je Facebook gebruikt en een productpagina hebt, plaats de animatie dan daar. Start een Facebook advertentiecampagne die je richt op je doelgroep. Plaats de video op Youtube en start een advertentiecampagne om deze te promoten.

Zelf een uitleganimatie maken

uitleganimatieEen animatie die een duidelijke boodschap overbrengt maakt men niet binnen een uur.
Er is relatief veel kennis vereist om een animatie te maken. Naast een videobewerkingsprogramma heeft men Photoshop, Illustator en andere software nodig.
Om een goedogende uitleganimatie te maken heeft men jaren ervaring nodig.
Gespecialiseerde bedrijven, meestal communicatieadviesbureau’s, vragen enkele honderden, in sommige gevallen duizenden euro’s voor het maken van een animatie.
Het is immers niet alleen het maken van een de animatie maar het succesvol overbrengen van een boodschap.

Hieronder een korte uitleganimatie van het Erasmus Medisch Centrum.